Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Σχολές Γονέων (περιόδου 2012-13)


Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου Σταυρακίου
πως θα λειτουργήσουν φέτος σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων του δημοτικού σχολείου Σταυρακίου και την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Ιωαννίνων «Σχεδία» ομάδες για γονείς παιδιών νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Στόχος των ομάδων είναι η στήριξη των γονέων στο ρόλο τους, η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια και η λειτουργική διαχείριση των σχέσεων με τα παιδιά μας.
Κάθε όμάδα θα ολοκληρώνεται σε επτά (7) δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη το απόγευμα και στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν από 10 ως 15 άτομα.

Η συμμετοχή στις ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων του Γυμνασίου ή του Δημοτικού σχολείου Σταυρακίου
ή να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: sgk.gymstavraki@gmail.com  
μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, ώστε να οργανωθούν οι ομάδες και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στο μήνα Νοέμβριο.






 Ομάδες Γονέων
Η ενημέρωση και στήριξη των γονέων προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του γονεϊκού τους ρόλου κρίνεται απαραίτητη σε έναν κόσμο ταχύτατα μεταβαλλόμενο.

Η «Σχεδία» πραγματοποιεί Ομάδες Γονέων που απευθύνονται σε:

- Γονείς παιδιών νηπιακής ηλικίας που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά αυτής της ηλικιακής περιόδου.
- Γονείς παιδιών παιδικής ηλικίας με βασικές ανησυχίες τη σχολική επιτυχία, την κοινωνικοποίηση και την ομαλή ένταξη στη φάση της εφηβείας.
- Γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας με κύριους προβληματισμούς τη στήριξη των παιδιών τους στα προβλήματα της εφηβείας, την επίλυση των ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, τη βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, την ενημέρωση για τις εξαρτήσεις.
Στόχος των δράσεων είναι:
- η ενημέρωση
- η στήριξη των γονέων στο ρόλο τους
- η ενθάρρυνσή τους να μοιραστούν φόβους και αγωνίες
- η ενίσχυση δεξιοτήτων επικοινωνίας
- η λειτουργική διαχείριση των σχέσεων με τα παιδιά

Συμβουλευτική Γονέων
Η Επιστημονική ομάδα του Κέντρου παρέχει συμβουλευτική σε γονείς με στόχο την ψυχοκοινωνική τους στήριξη και την αναζήτηση νέων τρόπων αντιμετώπισης δυσκολιών και εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου