Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δημιουργία ομάδας θεατρικού παιχνιδιού (εκδήλωση ενδιαφέροντος)



Οι σύλλογοι γονέων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρακίου σχεδιάζουν τη δημιουργία θεατρικής ομάδας / τμήματος θεατρικού παιχνιδιού
[για τους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου]
που θα λειτουργήσει στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Σταυρακίου.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Κυριακή απόγευμα (15:00-17:00)
από δύο ειδικευμένους εμψυχωτές-καθοδηγητές και με τη βοήθεια της παιδαγωγού και θεατρολόγου κας Γιάννας Κούλα. Το κόστος είναι 10€ για κάθε παιδί.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 στα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων, τους διευθυντές των σχολείων ή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρακίου.

Επίσης μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: sgk.gymstavraki@gmail.com

 ____________________________________________

 

Θεατρικό παιχνίδι είναι το παιχνίδι που είναι εμπνευσμένο από το θέατρο, χωρίς όμως ο αυτοσκοπός του να είναι η παρουσίαση ενός θεατρικού έργου. 
Φυσικά είναι στην ευχέρεια όσων συμμετέχουν, αν το επιθυμούν, να «ανεβάσουν» και κάποια θεατρική παράσταση της επιλογής τους.

Μέσα από διάφορα παιχνίδια όπως η μίμηση η παντομίμα, ο αυτοσχεδιασμός αλλά και διάφορα παιχνίδια που ευαισθητοποιούν τις αισθήσεις του, το παιδί έρχεται σε μια πιο λεπτή επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και το περιβάλλον του. 
Επιτρέπει στο παιδί να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργειά του, ενώ παράλληλα ενισχύει την αίσθηση της ομαδικότητας.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί το θεατρικό παιχνίδι: Η ζωγραφική, τα χρώματα, η μουσική, τα διάφορα παραμύθια, το σώμα μας η φωνή και η σιωπή μας, οι εκφράσεις μας, όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι τα εργαλεία του θεατρικού παιχνιδιού.
 
Ο ρόλος του εμψυχωτή-καθοδηγητή στο θεατρικό παιχνίδι και την θεατρική ομάδα είναι σύνθετος και δρα σε πολλά επίπεδα:
Στο παιδαγωγικό, επινοώντας διάφορους τρόπους ώστε τα παιδιά να κινητοποιηθούν και να ανακαλύψουν διάφορους κώδικες επικοινωνίας και έκφρασης.
Στο θεατρικό, βοηθώντας τα παιδιά ν’ ανακαλύψουν το παιχνίδι των ρόλων.
Στο ψυχολογικό, βοηθώντας τα να αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Ταξιδέψτε στον κόσμο του Θεατρικού παιχνιδιού και απελευθερώστε 
την φαντασία σας μέσα από την τέχνη του Θεάτρου.

Αυτοσχεδιασμοί, παιχνίδια ρόλων, παιχνίδια με υφάσματα, μεταμορφώσεις!
 Ένα ταξίδι φαντασίας, επικοινωνίας, έκφρασης και δημιουργίας στον κόσμο του παιδιού!


Τι είναι το θέατρο;
Είναι παιχνίδι. Είναι χαρά και δηµιουργία. Παίζουµε θέατρο για να δώσουµε διέξοδο στην ενέργεια και τη φαντασία µας. Για να αναπτύξουµε τα εκφραστικά µας µέσα, να “ξεµπλοκάρουµετο σώµα µας και τη φωνή µας, να απελευθερωθούµε από κάθε είδους καλούπια. Γιατί µας δίνει την ευκαιρία να µπούµε σε άλλους κόσµους, να µεταµορφωθούµε, να βιώσουµε διαφορετικές καταστάσεις, να αντιµετωπίσουµε προβλήµατα, διλήµµατα και πάθη και να τα ξορκίσουµε. 

 
Για να κάνουµε καινούριους φίλους και να προσπαθήσουµε µαζί
να πετύχουµε τους στόχους μας,
μα πάνω απ' όλα να περάσουμε όλοι καλά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου