Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης σε πραγματικό χρόνο, με το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου ( και άλλα έξι σχολεία απ' όλη την Ελλάδα) την οποία παρακολούθησαν και συμμετείχαν διαδραστικά όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου Σταυρακίου, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που κρύβονται σ' αυτό.


Πιο αναλυτικά, η θεματολογία της ημερίδας περιελάμβανε:
· Την αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
· Το σκοπό διοργάνωσης των ενημερωτικών ημερίδων με τηλεδιασκέψεις
· Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης
· Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κύριος στόχος των τηλεδιασκέψεων αυτών, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 18 ετών, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Εκτός από το ενημερωτικό κομμάτι ακολούθησαν και ερωτήσεις των μαθητών που απαντήθηκαν από τους εξειδικευμένους αξιωματικούς της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος.




Χαιρετισμό απήυθυνε ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,ταξίαρχος κος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ η σημερινή ημερίδα περιελάμβανε και μια έκπληξη!
Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη η βουλευτής κα Έλενα Ράπτη, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, η οποία μίλησε για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.


Διαβάστε το παραμύθι, εδώ... >>>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου